Архієпископ Феодосій служив у Миколаївському храмі, якому виповнилося 30 років

19 грудня 2020 року, у день пам’яті великого подвижника і захисника православної віри святителя і чудотворця Миколая, Високопреосвященніший архієпископ Черкаський і Канівський Феодосій перебував з архіпастирським візитом у місті Кам’янка. Сьогодні у головному храмі цього міста відзначається престольне свято, а також 30-річчя його освячення.

За роки свого існування Миколаївський храм став однією з головних прикрас Кам’янки, має довершений вигляд, а його парафіяни живуть насиченим духовним життям дякуючи наполегливій праці священиків Кам’янського благочиння на чолі з протоієреєм Георгієм Пограничним.

Владика Феодосій очолив у цьому храмі Божественну літургію у співслужінні кліриків благочиння. По завершенні якої він виголосив проповідницьке слово, розповівши про подвиг віри і християнського благочестя святителя і чудотворця Миколая.

Відбувся хресний хід довкола храму, під час якого архієпископ Феодосій звершив літію на місці поховання протоієрея Олексія Решетняка: саме його пастирськими трудами і молитвами був побудований цей красень-храм, а могила спочилого настоятеля знаходиться на подвір’ї його рідного храму і прикрашена гранітною плитою.

На завершення богослужіння владика Феодосій привітав наймолодших парафіян, вручивши кожному подарунки із солодощами і благословенні святі ікони.

Прес-служба Черкаської єпархії

Кількість переглядів: 26